Kystpartiet i Oslos valgprogram 2019-2023

Økonomi

Kystpartiet i Oslo vil arbeide for en nøktern pengebruk hvor viktige oppgaver som helse og omsorg, skole mv. går foran prestisjeprosjekter.

Kystpartiet er mot eiendomsskatt.

Byutvikling

Kystpartiet i Oslo vil jobbe for en politikk hvor byutvikling skal tilpasses eksisterende bomiljø. Vi støtter kravet om å bevare småhusbebyggelsen og kolonihavene i våre bydeler.

Kystpartiet i Oslo støtter ikke et bilfritt Oslo sentrum.

Kystpartiet er mot bompengefinansiering av offentlige veier.

Vi vil jobbe for å ta vare på markagrensen og grønne lunger.

Skolepolitikk

Kystpartiet i Oslo vil at kommunen skal søke om å få gjennomføre et prøveprosjekt i grunnskolen hvor hjelpemidler som ordbøker og regelbøker som en hovedregel ikke kan brukes på prøver i språkfag og matematikk.

Frafall i den videregående skolen er fortsatt et problem, særlig innen yrkesfagene. Et praksisprosjekt i Aust-Agder har gått ut på at skoletrette elever fra ungdomsskolen får mere praksis og mindre teori når de starter på videregående skole. Dette prosjektet har gitt gode resultater, og Kystpartiet i Oslo vil at kommunen skal ta initiativ til et slikt prosjekt også i Oslo.

Vi vil jobbe lokalt for at praktisk-estetiske fag skal ha sin plass i skolen.

Vi vil at inntak til videregående skole skal bestemmes av andre kriterier enn karakterer alene, som for eksempel nærhet til skolen.

Helse- og sosialpolitikk

Kystpartiet vil bevare Ullevål sykehus.

Kystpartiet i Oslo vil jobbe lokalt for at kronisk syke skal slippe å betale egenandel, og at diagnoselisten tilbakeføres i sin helhet slik den var før den ble fjernet 1.1.2016.

Kystpartiet vil at kommunen skal anvende føre var-prinsippet når det gjelder lavfrekvent stråling.

Kystpartiet i Oslo vil satse på sosial boligpolitikk.

Kystpartiet vil ha søkelys på bedre tjenester til en forsvarlig pris, enten dette utføres av offentlige institusjoner eller private tilbydere.

Annet

Vi går inn for at Oslo kommune iverksetter et prosjekt for å gi befolkningen informasjon om korrupsjon og maktmisbruk som er til skade for det norske samfunnet. Det kan for eksempel dreie seg om foredragsvirksomhet, debatter, utstillinger, bruk av Internett mv.

Vi vil gå bort fra parlamentarisme som styringsform i Oslo. Vi ser det som naturlig at innbyggerne tar stilling til dette i en folkeavstemming.

Vi vil arbeide for bedre trygghet i hverdagen – mot gjengkriminalitet.

Oslo har tatt imot en større del av asylsøkere og flyktninger enn de fleste kommuner og bør derfor ikke ta imot flere i dagens situasjon.

Kystpartiet vil at Oslo kommune skal samarbeide med statlige og ikke-statlige organisasjoner for å motvirke sosial dumping i arbeidslivet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s